LAŽE KAO U HAGU: Šešelj izmislio ludačku priču da bi zaštitio svog nekadašnjeg sekretara Vučića

Kako je informacija da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić mimo protokola organizovao susret predsednika Ruske federacije Vladimira Putina sa haškim osuđenikom Vojislavom Šešeljem izazvala bes kako u regionu tako i kod proevropskih snaga u Srbiji, oglasio se i sam Šešelj u pokušaju da zaštiti svog nekadašnjem sekretara.

On tvrdi da Vučić nema veze sa tim susretom i da je Šešelj sam uspeo da prevari Putinovo obezbeđenje. Šešelj tvrdi da je uspeo da se provuče „ispod radara“ ruskih specijalaca (?!) tako što je pre svih ušao u hram Svetog Save i satima skriven čekao Putina .

– Rešio sam da pokušam da upoznam Putina i uspeo sam! Ušao sam u hram Svetog Save pet sati ranije, sakrio sam se u neki deo gde je skladište, to je kao neki magacin. Tu sam se ukočio. Za tih pet sati nisam išao ni do ve-cea, nisam imao mobilni telefon, nisam imao ni vodu. Usta su mi se osušila, a kičma me boli jer sam sedeo na jednoj drvenoj stolici. Ma, skroz sam se ukočio, ali je vredelo – priča Šešelj za Kurir.

Šešelj nastavlja svoju bajkovitu priču.

– Kad su krenuli da izlaze iz kripte, ja sam ugrabio priliku i iskočio pred njih! Niko nije mogao da dođe sebi od zaprepašćenja, to je bilo kao da se duh pojavio. Mislio sam da će patrijarh da se onesvesti. Onda sam se rukovao s Putinom i rekao ko sam, a on je klimnuo glavom i srdačno odgovorio da me je pratio u Hagu. Na to je Vučić dodao: „Vojo, pa tebe svi u Rusiji znaju“ – dodaje Šešelj tvrdeći da mu se Putin „srdačno nasmejao i pružio ruku i deset minuta smo stojeći razgovarali“.

Šta se dogodilo u “Putinomobilu” dok su Vučić i Putin bili sami i zašto se predsedniku Srbije umalo slošilo saznajte OVDE.

Izvor: Kurir/Balkanpost.info