REATNI REPORTER ŠOKIRAO REGION: Ratove pokreću bankari da bi zaradili, rat u BiH se završio kad se završila privatizacija (VIDEO)

Pisac i novinar Nebojša Jevrić, nekada najpoznatiji srpski ratni reporter, tvrdi da je planeta zemlja “planeta likvara” i da nema rata iza kojeg ne stoje bankari, a da je takav bio i rat u SFRJ. Jevrić objašnjava da je novac SFRJ već bio podeljen između republičkih vlasti, a da su tokom i nakon rata, ljudi iz vlasti postali vlasnici tog novca i kapitala.

– Nije bilo rata u kome pre njegovog izbijanja bankari nisu izračunali koliko tačno će da zarade. Samo postoji totalni nuklearni rat u kome neće zaraditi i zato se on naravno nikada neće desiti. U svakom drugom ratu se zna kolko će ko da zaradi, dinar u dinar, bob u bob, dolar u dolar, nema tu nikakve visoke matematike. Rat u Bosni je završen kada je završena privatizacija, ništa tu nema drugo,. To što neki nazivaju ratom moglo bi se nazvati i oružanom privatizacijom – tvrdi Jevrić

Jervrić u emisiji objašnjava zašto u njegovim izveštajima sa fronta nije bio nacionalnog naboja, po čemu se razlikovao od svih drugih reportera, zašto je odbijao da prati Arkana na frontu i izveštava o njegovim akcijama itd.  Jevrić u emisiji “Govornica” na TV Marš govori o svojim doživljajima kao pisca, ratnog reportera, o cenzuri u vreme SFRJ i događajima koji ma je bio očevidac.

Opozicija sprema sačekušu u Orašcu, više o tome saznajte OVDE.

Izvor: Balkanpost.info