19 godina, svaki dan prolazila pored zamrzivača sa sestrinim telom: Reči psihologa će vas šokirati!

“S obzirom na to da ne znam detalje slučaja, kao ni osobu koja je osumnjičena, mogu tek reći da ako je tačno da je ubila sestru i držala je u zamrzivaču, sigurno se ne radi o mentalno zdravoj osobi. Naime, niko normalan ne bi kraj sanduka s mrtvom sestrom mogao da prolazi ni pet dana, a kamoli 20 godina”, rekla je psihijatar Mirjana Nazor.

“Moglo bi da se radi o dvostrukoj ličnosti, a moguće je da je u toj ženi živelo i nekoliko ličnosti. Ako niko od ljudi s kojima se družila ili porodice s kojom je živela nije primetio nikakve promene u njenom ponašanju otkako je ubila sestru, to znači da je pred njima uspela da zadrži pozitivni deo svoje ličnosti, dok je onaj izopačeni deo uspevala da zadrži za sebe,” tvrdi psihijatar.

Dodala je da mentalno zdravi ljudi, čak i kad učine neko nedelo, imaju potrebu da ga priznaju, kako bi ga potom što pre i zaboravili, pa makar i dok su na služenju kazne.

Ovaj poremećaj je neizlečiv, biće doživotno na lekovima

“U ovom slučaju nema govora o zaboravu. Ona je stavila mrtvu sestru na mesto pored kojeg je svaki dan prolazila godinama pa je moguće da  na taj način samu sebe da kažnjava jer nije imala snage da se prijavi policiji. U svakom slučaju, ovakav se poremećaj ne može izlečiti. Ona će morati doživotno da bude na lekovima, a sudski veštaci proceniće da li je sposobna za zatvor ili će završiti u nekoj ustanovi”, zaključila je Nazor i dodala kako motivi za ubistvo mogu biti koristoljublje ili ljubomora.

Iako zvanično još nije potvrđen identitet žene pronađene u zamrzivaču porodične kuće u međimurskom selu Palovcu, policija je uhapisla Smiljanu Srnec (45), sestru Jasmine Dominić koja se vodi kao nestala od 2000. godine.

Trudnica izgubila bebu zbog svireposti i surovosti policije. Pogledajte šta se dogodilo OVDE.

Izvor: Kurir.rs/ 24sata.hr