Žarko Laušević otkrio najintimnije detalje iz svog života: Porodica uznemirena i postiđena!

Njegovo ime svi dobro znaju, odličan i harizmatičan glumac, a oprobao se i u spisateljskim vodama, što mu po broju prodatih knjiga odlično ide, da li je u pitanju kvalitetna literatura ili ljudska radoznalost izazvana njegovim neobičnim, a zapravo običnim životom, nije ni važno.

U prvom delu svoje autobiografije, glumac Žarko Laušević opisao je svoj život pre i posle tragedije 1993, kada je nakon svađe u kafani u Podgorici ubio dve i ranio jednu osobu, zbog čega je najpre osuđen na 13 godina robije. Drugi deo bavi se njegovim životom nakon presude i četiri i po godine provedene u zatvoru, a treća knjiga pod nazivom “Prođe sve, pa i doživotna”, čija je promocija održana tokom decembra, bazirana je na zapisima iz dnevnika koji je vodio.

Naime, on je 30 meseci u zatvoru Zabela, osuđenik broj 28375 koga pogrdno zovu Glumac i koji vodi svoje potresne beleške, koje opisuju njegov surovi život na robijii. Žarko je detaljan u preispitivanju svog udela u krivici zbog koje je lišen slobode, vapi za svojom ljubavlju, Anitom, za decom, za roditeljima.

Neki delovi knjige čak vrlo eksplicitno opisuju i najintimnije radnje iz njegovog života tokom boravka u zatvoru. U jednom delu Laušević opisuje “oralni seks sa medicinskom sestrom”, ali i momenat u kom se “dodirivao” misleći na svoju suprugu koja mu je mnogo nedostajala.

Za Espreso.rs, izvor blizak Lauševićevoj porodici otkrio je međutim kakve je reakcije knjiga izazvala kod njegovih najbližih, i kako su zbog iste na glumca sada mnogi i ljuti.

“Posle treće knjige u celoj njegovoj porodici je nastao totalni haos. Mnogi od njih nisu pročitali ni prvu ni drugu knjigu, a zbog treće su se posramili videvši samo nekoliko odlomaka. Ti svi detalji, i sva ta intima koja je objavljena uznemirila je i postidela sve, a posebno njegovu decu. Užasno ih je sve to pogodilo. Tužni su svi, i nije smelo tako da bude, makar zbog dece.. i Anitine i Majine. Svi su pobesneli. I tužni su jer shvataju da je zastranio, i da se izgubio u svemu. Svima je jasno kroz šta je prošao, i svi su maksimalno bili uz njega i podržavali ga sve vreme, ne samo Anita, već i Maja, i svi su želeli da održe dobre odnose, ali ne mogu da shvate da je otišao ovoliko daleko i zašto je morao toliko da pretera. U svemu tome ima sebičnosti i to je ono što porodicu boli najviše.” – kaže izvor za Espreso.rs i dodaje:

“Osim toga Ima i dosta laži i neistina u knjigama, posebno u onoj drugoj, gde je od Maje napravio ženu koja ga je ostavila u sred haosa u kojem je bio, i da nije mogla da čeka.. Predstavljeno je da je ona njega ustvari izdala, i da je Žarko taj koji je hteo da sačuva brak, pa nije imao ništa sa Anitom sve dok se razvod između Maje i njega nije dogodio. A to nije bilo tako. Maja ga jeste čekala i čekala bi ga. Ponižavali su je kako su stigli. On je bio paralelno u vezi sa Majom i Anitom, sve vreme je bio sa Anitom, jer se zaljubio, i bili su tajno zajedno još od “Boja na Kosovu” iz ’89. godine, gde je bila šminker na setu.Nikada nije prekinuo vezu sa Anitom, da bi sačuvao brak sa Majom, već je sve vreme bio sa njom, da bi javno krenuli da se zabavljaju tokom snimanja filma “Nož” iz ’99., tek deset godina kasnije – priča izvor i navodi kako je upravo Lauševićev paralelni život bio razlog zbog kog je njegova prva supruga shvatila da mora da stavi tačku na brak, iako to zapravo nikad nije želela.

“Ona je otišla definitivno kad je saznala da Žarko ipak jeste u vezi sa Anitom, jer nije htela da se spušta na taj nivo. Ali to je razlog, a ne zato što joj nije bilo stalo do Lauša ili zato što ga nije volela. I baš je ružno ocrniti tako ženu, koja je uvek bila dovoljno skromna i uljudna da nije želela o tome nikada da priča, niti se ikada oglašala ovim povodom.” – završava izvor za Espreso.rs.

Inače, Žarko Laušević se  nije pojavio na promociji svoje treće knjige, koja je održana krajem prošle godine, čiji je voditelj bio Ivan Ivanović. I pored mnogih glumaca i Lauševićevih prijatelja, niko od njegove najuže porodice takođe nije bio prisutan na ovom događaju. Dosta se spekulisalo o tome, zbog čega Lauš koji je bio u Beogradu nije želeo da prisustvuje promociji svoje knjige. Da li je možda onda ovo razlog?

Žarko je u samoodbrani izvršio zločin, ali javnost je podeljena, da li je sve moglo biti drugačije ili je ovo bio jedini način odbrane, samo su neka od pitanja koja se postavljaju.

I dok mnogi hvale njegov talenat za glumu i pisanje i rado ga gledaju na televiziji i čitaju njegove knjige, postoji i onaj manji deo javnosti koji ne može da zaboravi ono što je glumac učinio. Ipak, po svemu sudeći on i dalje uvažava veliku ljubav svojih fanova.

Oni čuvaju predsednika države, a ovo su posebni uslovi koje moraju da ispune, pogledajte OVDE

Izvor: Espreso.rs, Balkanpost.info