Osveta Izraela, raketirano sto meta!

Izraelski avioni i helikopteri pogodili su tokom noći oko 100 ciljeva povezanih sa Hamasom u Gazi, saopštila je izraelska vojska. Vazdušni napadi izvršeni su kao odgovor na rakete koje su lansirane iz Gaze prema Tel Avivu.
Hamasov štab u delu Gaze – Rima, fabrika za proizvodnju raketa i teren za obuku militantnih vojnika, bili su među pogođenim metama, navodi se u saopštenju izraelske vojske.
Vazdušni napadi izvršeni su kao odmazda na napad raketama koje su ispaljene iz Gaze na izraelsku teritoriju, prema Tel Avivu. Dve rakete su presretnute i uništiene od strane izraelskog PRO sistema “Gvozdena kupola”.
“Teroristička grupa Hamas snosi odgovornost za sve što se dešava u Gazi i izvan nje”, navodi se u saopštenju Izraelskih odbrambenih snaga.
Nakon što je izraelska vojska upala u Gazu, Hamas je u petak ispalio još dve rakete na Izrael, od kojih su obe uništene u vazduhu, saopštila je vojska. Sirene upozorenja za vazdušni napad čule su se u gradu Sderotu i opštini Šar Hanegev u blizini granice sa Gazom.
Novo ratište sa NATO paktom, više o tome, saznajte OVDE
Izvor:Pravda/ vostok.rs