Zdrava hrana: Ukoliko preteramo sa vodom u organizmu i ona može biti opasna! (VIDEO)

Emisija “Lično” koja se realizuje na kanalu “Helmkast” u saradnji sa portalom Pravda, ovoga puta bavila se veoma ozbiljnom temom, a to je ishrana dece i odraslih.

Gošće su bile psiholog Slađana Jelić, koja je ujedno i autorka knjige “Slatke priče” kao i učiteljica Aleksandra Ivezić koja je pokrenula projekat “Ja imam pravo da živim zdravo”

Ono čime su se voditeljka Marija Gojković i njene sagovornice pozabavile na početku emisije je pitanje emocija i hrane. One su se složile da se često prejedamo i da nalazimo utehu u hrani.

Slađana je istakla da danas postoji puno zabluda, kao što je onaj da su brašno, so šećer i mast, otrovi. Ona je naglasila  da sve što je prekomerno može biti opasno, pa čak i  unošenje vode.

Aleksandra Ivezić je objasnila kako da decu od malena motivišemo da se hrane zdravo i dala preporuku za idealnu užinu.

Ono što je posebno važno jeste zabluda da čokoladu i šećer ne treba da unosimo, te je Slađana objasnila da itekako smemo pojesti neku štanglicu čokolade tokom dana.

Emisiju “Lično” možete pratiti svake nedelje na kanalu Helmkast. Autor i voditelj je Marija Gojković, a teme o kojima se priča su one koje muče naše društvo.

Tramp dao zeleno svetlo Izraelu. O novim sukobima, saznajte OVDE

Izvor:Pravda