Ekstremna desničarska partija ušla u vlast u Srbiji: Predvodi je čovek osuđen za oružje i saradnik Ratka Mladića (FOTO)

Ekstremna desničarska srpska partija Srpska desnica postala je deo vladajuće koalicije u gradu Vranje, na jugu Srbije. Reč je o organizaciji na čijem čelu se nalazi ekstremista Miša Vacić osuđivan za posedovanje oružja i diskriminaciju. Vacićeva desna ruka je višegodišnji telohranitelj haškog optuženika generala Ratka Mladića.

Simbol ove stranke je ratni grb Vojske Jugoslavije, sa podignutim krilima, iz vremena sukoba na ovim prostorima. Desničari ubrzano šire mrežu po Srbiji koristeći nezadovoljstvo naroda Srbije pregovorima oko Kosva i Metohije,

Grupa građana “Jedinstveni za Vranje”, potpisivanjem sporazuma, postala je 22. organizacija koja je pristupila Srpskoj desnici. Sporazum su u Vranju 20.maja 2019.godine, potpisali Miša Vacić, predsednik Srpske desnice i Borivoje Antić, predsednik “Jedinstvenih za Vranje”.

– Ovim činom Srpska desnica je zvanično postala vlast u Vranju. Od danas imamo svoja dva odbornika u Skupštini grada Vranje. Sa velikim zadovoljstvom ističem da je Vranje prvi grad u kome imamo učešće u vlasti – rekao je predsednik Srpske desnice Miša Vacić.

“Jedinstveni za Vranje” su i do sad bili deo vlasti, ali u okviru liste SPS-a.

U okviru sporazuma je dogovoreno da celokupno članstvo pređe u Srpsku desnicu, a pored gradskih odbornika Nikole Jovića i Borivoja Antića, pristupnice Srpske desnice potpisali su i drugi funkcioneri Grupe građana “Jedinstveni za Vranje”.

Sporazumom je definisano da Borivoje Antić bude predsednik odbora Srpske desnice u Vranju, dok će Darko Filipović biti koordinator Srpske desnice za Pčinjski okrug.

Današnjem potpisivanju sporazuma prisustvovali su i Aleksandar Zdravković, generalni sekretar Srpske desnice, i Branislav Puhalo, predsednik Saveta za bezbednost.

Група грађана „Јединствени за Врање“, потписивањем споразума, постала је 22. организација која је приступила Српској…

Gepostet von Српска десница am Montag, 20. Mai 2019

Posle Hrvata, Bošnjaka, Makedonaca i Crnogoraca Srbi negiraju postojanje ruske nacije, više saznajte OVDE.

Izvor: Balkanpost.info/Nacionalist