Share

Duh Tanjuga proganja Srbiju i u 2018.

BEOGRAD  – Status novinske agencije Tanjug ostaje neregulisan i u 2018., a učesnici na medijskom tržištu rade pod nejednakim uslovima, priznala je posredno nedavno premijerka Ana Brnabić nakon sastanka sa Grupom za slobodu medija.

“Srbija će rešiti pitanje nacionalne novinske agencije, odnosno regulisati status Tanjuga, kako bi svi učesnici na tržištu imali jednake uslove rada i ravnopravan tretman,” rekla je Brnabićeva u utorak.

Na taj način ona je pokazala da je svesna da je državna firma ugašena još 3. novembra 2015. nastavila da radi u nejasnom statusu svo ovo vreme, dobijajući sredstva na konkursima ministarstava, izveštavajući u najmanju ruku kao pres biro Vlade, a istovremeno nastavljajući da dominira tržištem.

Prisetimo se, nakon što je ugašen i nastavio da se finansira iz javnih sredstava, Tanjug je zaključao svoj pisani servis, omogućavajući samo pretplatnicima da čitaju cele članke na njihovom sajtu, time zatvarajući svoja vrata javnosti od koje se finansira.

Sudeći po tome da su nadležni više energije uložili u sakrivanje sadašnjeg stanja Tanjuga nego u njegovo gašenje, očekuje se da će i u ovoj godini duh ugašene novinske agencije nastaviti ta proganja građane Srbije, pogotovo imajući u vidu njihovu ulogu u predstojećim izborima.