Share

Najlepše fotografije Srbije izložene na Dorćolu

Najlepše fotografije Srbije

Izložba “Sto najlepših fotografija Srbije” sa radovima odabranim na osnovu konkursa biće otvorena 10. januara u Dorćol Platzu u Beogradu, uz predstavljanje odabranih autora.

Izložba obuhvata fotografije koje su na nedavno završenom foto-konkursu, u organizaciji portala Slike Srbije, dobile najveći broj glasova publike. Među njima se nalazi 12 fotografija koje je nakon prvog kruga glasanja odabrao stručni žiri i koje su odštampane na kalendaru za 2018. godinu, kao i pobednička fotografija konkursa – pejzaž “Leposavić” autorke Mine Jevremović, saopštili su organizatori.

Konkurs “Sto najlepših slika Srbije” bio je otvoren tokom novembra, a prema navodima organizatora, više od 27.000 ljudi glasalo je između 1.348 prijavljenih fotografija.

Mina Jevremović

Glasanje se odvijalo u tri faze – najpre su registrovani korisnici portala “Slike Srbije” od prispelih fotografija izabrali sto najlepših, zatim je stručni žiri izbor suzio na 12, a u finalnom krugu su korisnici od tih 12 fotografija izabrali najbolju.

Ljubiša Simović

Pobednička fotografija “Leposavić” Mine Jevremović je samo za jedan glas pobedila drugoplasiranu – “Beloglavi sup krstari nad kanjonom Uvac” autora Ljubiše Simovića.

Milan Simonović

Vladimir Gagić

Vladimir Mijailović

Dejan Zakić

Atila Sabo

Marko Radovanović

Vlada Marinković

Rijalda Mujezinović

Mikica Andrejić

Đani Bardoti

Izložba će biti otvorena do 16. januara u Dorćol Platzu.

(SEEcult.org)