Share

Taktika SNS za BG izbore – skrivanje iza nestranačkih ličnosti i predsednika

BEOGRAD – Isključivo nestranačke ličnosti dominiraju listom Srpske napredne stranke za predstojeće beogradske izbore, a među prvih dvadeset je najviše ličnosti iz oblasti kulture – direktora festivala, muzeja, pozorišta ali i glumaca.

Sada već izvesno, prvi na listi sa imenom predsednika Aleksandra Vučića biće hirurg profesor doktor Zoran Radojičić, za kojim dolaze balerina Aja Jung, pravnik dr Sima Avramović, koordinatorka „sigurnih kuća“ Vesna Stanojević, bivši košarkaš Goran Grbović, rukometašica Dragana Pešić Bjelojević, odbojkašica Jelena Nikolić Nenadić, direktor muzeja Slobodan Nakarada, direktorke muzeja dr Dušica Bojić i Bojana Borić Brešković, Živorad (Žika Šarenica) Nikolić, Branko (Kockica) Milićević, profesor Časlav B. Mitrović, glumci Lepomir Ivković i Svetislav Goncić, i profesorka Ljiljana Marković.

Vučić je gostujući u emisiji „OKO“ RTS-a u nedelju rekao da će to biti nestranačka lista jer „među prvih 20 ili 25 mislim da ima tri člana SNS“, ali da će SNS i njihovi „prijatelji sa kojima sarađujemo“ podržati tu listu, neisključujući (čak! – prim. Aut.) da prvi na listi, Radojičić bude gradonačelnik.

Iz priloženog spiska se međutim može zaključiti da će u slučaju pobede ove liste naknadno biti odlučeno ko će voditi grad – možda čak i Siniša Mali, Goran Vesić i Andrija Mladenović, čiji rad Vućić ocenjuje vrlo visoko.

Radojičić je po Vućićevim rečima za uzvrat tražio garancije da će završiti dečija kliniku u Tiršovoj gde radi kao direktor uz pomoć Grada. Nije poznato kakve su „garancije“ tražile ostale nestranačke ličnosti.

Inače, ime ove „nestranačke liste“ biće „Aleksandar Vučić – zato što volimo Beograd“.