Share

Preminula Dolores O’Riordan

Preminula Dolores O’Riordan

Pevačica irske grupe Krenberis (The Cranberries), Dolores O’Riordan, iznenada je preminula 15. januara u 47. godini u Londonu, saopštio je njen izdavač.

Dolores O’Riordan boravila je u Londonu zbog kraćeg snimanja, a uzrok smrti nije saopšten. Policija je, kako je preneo BiBiSi, saopštila da je pozvana u prepodnevnim satima u hotel u Park Lejnu, gde je žena u srednjim 40-im pronađena mrtva.

Predsednik Irske Majkl Higins nazvao je njenu smrt “velikim gubitkom” i istakao da je njen rad sa Krenberis imao “ogroman uticaj na rok i pop muziku u Irskoj i internacionalno”.

Članovi benda Krenberis (Noel Hogan, Fergal Lawler i Mike Hogan) takođe su izrazili tugu na društvenim mrežama, navodeći da je bila izuzetno talentovana i da su imali privilegiju da budu deo njenog života od 1989.

Bend Krenberis stekao je svetsku popularnost 1993. godine debitantskim albumom “Everybody Else Is Doing It, So Why Can’t We?”, prodatim u više od 40 miliona primeraka širom sveta.

Proslavili su se hitovima “Linger”, “Zombie”, “No Need To Argue”, “Salvation”…

O’Riordanova je kratko imala i solo karijeru nakon raspada benda 2003. godine – dok se nisu ponovo ujedinili 2009.

Grupa je 2017. godine objavila datume za američku i evropsku turneju, ali je potom otkazan veći deo koncerata u Evropi zbog zdravstvenih problema Dolores O’Riordan, povezanih sa kičmom.

Uoči božićnih praznika, O’Riordanova je objavila na Fejsbuku da se oseća dobro i da je počela prve probe za nastupe posle više meseci, što je obožavaoce navelo da veruju da će uskoro ponovo biti na sceni.

Dolores O’Riordan je ostavila za sobom sina i dve ćerke. Njena porodica je skrhana, a prema rečima izdavača, zamolila je za privatnost u ovom teškom trenutku.

O’Riordanova se 2014. godine, posle dve decenije, razišla sa mužem Donom Bartonom, menadžerom za turneje grupe Duran Duran. Pažnju javnosti privukla je iste godine i zbog incidenta na avionskom letu iz Njujorka, tokom kojeg je navodno u napadu besa napala jednu od stjuardesa. Policija ju je ispitala, ali nije podignuta optužnica, a dve godine kasnije joj je naloženo da uplati 6.000 evra u humanitarne svrhe. Kasnije joj je dijagnostikovan bipolarni afektivni poremećaj, kojim je objasnila i svoje ponašanje u avionu. U jednom intervjuu je 2013. godine izjavila da je zlostavljana kao dete.

*Foto: cranberries.com

(SEEcult.org)