Share

Pištaljka: Za fantomsku fabriku vode u Rači još 230.000 evra

Piše Snežana Đurić

Na postrojenje za preradu otpadnih voda u Rači u koje je do sada „uloženo“ 600.000 evra biće potrošeno još oko 230.000 evra, saznaje Pištaljka. Ovaj vrtoglavi iznos za nepostojeću fabriku podeliće Republička direkcija za vode, koja je deo Ministarstva poljoprivrede, i opštinsko komunalno preduzeće „Rača“.

Novac je dodeljen za „završetak radova na izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda naselja Rača, Adrovac i Donja Rača“, tvrde iz Direkcije za vode, a Pištaljka ni posle nekoliko dana nije uspela da od opštinskih rukovodilaca i predstavnika JKP „Rača“ sazna kada će biti nastavljeni radovi na tri šupe i dva nedovršena bazena koje nadležni nazivaju postrojenjem ili fabrikom za preradu vode.

Tužilac Višeg javnog tužilaštva Dejan Veljković tvrdi da do poziva Pištaljke nije znao da se planira nastavak radova na postrojenju koje je predmet istrage skoro dve godine i rekao je „da to može omesti istragu“ jer bi se promenilo činjenično stanje na terenu. „Oni koji su odlučili da nastave rad na fabrici trebalo je da me pozovu kao tužioca. Hvala vama što ste mi rekli da se nastavljaju radovi“, rekao je Veljković u telefonskom razgovoru. Na pitanje u kojoj fazi je istraga i zbog čega je potrebno dvadeset meseci da se ustanovi jedna banalna stvar – da fabrike nema a da je plaćena, kratko je odgovorio: „Bilo je više sporova između više firmi. Zovite za deset dana, biće rezultata“. Na pitanje novinara Pištaljke da li se očekuje podizanje optužnice Veljković odgovara: „Pa sad, baš optužnice, nisam siguran. Zovite za deset dana“.

Kompletan tekst na OVOM LINKU – (Izvor: Pištaljka.rs)