Share

Na Sajmu peglane kobasice biće izlagani i sir, kačkavalj, vino i rakija

PIROT – Manifestacija koja tradicionalno privuče brojne izlagače i posetioce – Sajam pirotske peglane kobasice, i ove godine održaće se u hali “Kej” u Pirotu. Tokom vikenda 27. i 28. januara, kako kažu u Turističkoj organizaciji Pirota, 40 učesnika izlagaće čuveni proizvod.

Osim proizvođača peglane kobasice, kako su najavili na sajtu Turističke organizacije, učestvovaće i 20 vinarija i proizvođača rakije iz čitave Srbije, uz još toliko izlagača još dva pirotska brenda – sira i kačkavalja.

Tu su i bogat kulturno-umetnički program i gosti iznenađenja. Dođite da uživate u ukusima Pirota i Stare planine. Očekujemo vas – poručuju u Turističkoj organizaciji.

 

Početak Sajma zakazan je za 27. januar od 10 sati, dok će gradonačelnik Pirota Vladan Vasić i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović otvoriti manifestaciju u 12 sati.

 

 

Cena ulaznice je 200 dinara.

 

Podsetimo, sve je počelo 2011. godine, kada je organizovano Svetsko prvenstvo u pravljenju ovog specijaliteta iz pirotskog kraja, dok je 2013. godine preraslo u sajam. Organizatori kažu da iz godine u godinu manifestacija raste, a prošle godine Sajam je posetilo više od 5.000 ljudi, uključujući i brojne goste iz Bugarske.

Autor:M. Jovanović, Izvor:Južne vesti