Share

Baterija eksplodirala u lice Kinezu koji je zagrizao! (VIDEO)

KINA – Jedan Kinez u prodavnici elektronike danas u Kini odlučio je da bateriju pametnog telefona stavi na sopstveni test tako što je zagrizao. Baterija je pukla i izazvala malu eksploziju. Spektakl, snimljen sigurnosnim kamerama CCTV-a u prodavnici, postavljen je na Miaopai, kinesku platformu za razmenu video snimaka I od tada je stekao 4,69 miliona pregleda.

Iako je tačno da lažne i falsifikovane litijum-jonske baterije ponekad mogu eksplodirati ili se jednostavno pregrejati, metod ovog tipa za testiranje baterije bio je prilično sumnjiv, jer nećemo znati da li je baterija eksplodirala zato što je lažna ili zato što je to oštetio svojim zubima.

Prema izveštaju kompanije Taiwan News, čovek je u prodavnici 19. januara zamenio svoju bateriju za iPhone. Nije jasno u kojoj prodavnici je bio, ali na zidu prodavnice je veliki natpis gde piše “Profesionalna promena ekrana”. Čovek je počeo da pažljivo zagleda bateriju i da bi proverio da li je original, odlučio je zagrize, izazivajući eksploziju. Uprkos činjenici da je eksplodiralo neposredno u blizini njegovog lica, niko nije povređen u incidentu.


Izvor: The Verge