Share

Prva hrvatska gej slikovnica planula i bukvalno i figurativno

ZAGREB – Pre četiri dana u na dečijem karnevalu u Kaštelima u Hrvatskoj pred očima nekoliko stotina dece je spaljena knjiga koja se opisuje u tamošnjoj javnosti kao “gej slikovnica”. Međutim, ako je suditi po prodaji ovog izdanja, ne misli cela Hrvatska isto, prenosi index.hr.

Portal prenosi da se svih 500 štampanih primeraka hrvatske slikovnice o istopolnim brakovima rasprodalo, kao I da su primerci bili rezervisani i pre nego što su je iz Udruženja dugine porodice uopšte I odštampali.

Udruženje je zato pokrenulo crowdfunding kampanju kako bi mogli da odštampaju još hiljadu primeraka slikovnice.

”Dobili smo preko tisuću upita iz Hrvatske i inozemstva. Ovom kampanjom bismo željeli dignuti vidljivost duginih obitelji”, objasnili su u videu. ”Naša misija je omogućiti besplatnu slikovnicu Moja dugina obitelj baš svim zainteresiranim građanima i organizacijama te tako doprinijeti stvaranju društva u kojem se od malih nogu uči poštivati različitosti i prihvaćati sve obitelji. Pridružite nam se – pomognite nam osigurati sredstva potrebna za tisak 1000 novih primjeraka slikovnice na hrvatskom i engleskom jeziku, i to u još boljoj, ukoričenoj verziji!”, napisali su na stranici platforme Indiegogo gdje će kampanja trajati do kraja mjeseca.

U samo nekoliko sati prikupili su prvi cilj od 3000 američkih dolara koji im je dovoljan za štampanje hiljadu primeraka. U ovom trenutku prikupljeno je preko 3750 dolara.

“Wow! Prošlo je svega par sati od kada smo kliknuli “start” na profilu naše crowdfunding kampanje i već smo dosegli cijeli prvi ciljani iznos! Svima 140 prvih podržavatelja – pojedinaca, obitelji, organizacija – duboko ste nas ganuli ovako brzom podrškom, cijeli tim udruge Dugine obitelji od srca vam se zahvaljuje!No, to nije sve – s obzirom da je pred nama još 20 dana kampanje pozivamo vas da nas podržite u novom cilju, tisku 1000 primjeraka prvog izdanja dječje bojanke Moja dugina obitelj. Ugrabite u nastavku kampanje i primjerak bojanke te podijelite vijest o našem zajedničkom uspjehu putem vaših društvenih mreža!” piše na stranici crowdfunding kampanje.

(izvor: index.hr)